Materialen

In ons assortiment hebben we een aantal sieraden van verschillende materialen. We hebben deze materialen uitvoerig getest en kunnen je daarom meer informatie geven over de verzorging en levensduur van deze sieraden.

Stainless steel

Stainless steel, ook wel RVS (roestvrijstaal) genoemd, is een materiaal dat in principe niet verkleurt. Stainless steel is een samenstelling van verschillende metalen. Een groot voordeel aan stainless steel sieraden: je kunt ze gewoon omhouden tijdens het douchen en zwemmen. Stainless steel sieraden verkleuren zelden. Pas wel op met een teveel aan chloor.

Gold plated 

Bij dit materiaal zijn de sieraden omhuld door een laagje goud. De basis van het sieraad is vaak gemaakt van sterling zilver of messing. De vervolgde goudlaag kan na verloop van tijd slijten. Het is daarom belangrijk om goed voor je gold plated sieraden te zorgen, om ze zo lang mogelijk goed te houden. 

Verzorging 

  • Bewaar de sieraden op een droge en donkere plek.
  • Laat de sieraden zo min mogelijk in aanraking komen water, make-up, parfum etc. 
  • Wij raden af om de sieraden te dragen tijdens het zonnen, sporten, zwemmen of douchen.
  • De zuurtegraad van je huid heeft in vloed op de levensduur van het sieraad. Het is voor ieder persoon anders, hier kan je helaas ook niks aan doen. Dit is een reactie van de huid met het materiaal van je sieraad.